Traumaverwerking met bokstherapie

Bepaalde gebeurtenissen kunnen veel impact hebben op het dagelijks leven. Wanneer jij het gevoel hebt dat je een zware last met je meedraagt, dan kan een trauma in de weg zitten. Als je het moeilijk vind om daarover te praten, kan boksen voor jou een goede manier om dit trauma te verwerken. De ervaren bokscoaches van Leef Fit Vitaal in Veenendaal kunnen je helpen met bokstherapie op maat. Je krijgt weer zin in het leven.

Waarom traumaverwerking met bokstherapie?

Traumaverwerking met bokstherapie kan klachten die worden veroorzaakt door een trauma, verminderen of zelfs laten verdwijnen. Via gerichte boksoefeningen leer je gevoelens en emoties herkennen en begrijpen. Per sessie bepalen we samen wat je op dat moment het meest nodig hebt. Tegelijkertijd helpt de fysieke inspanning je geestelijk en emotioneel te ontspannen. Een cadeautje voor jezelf.

Wanneer heb je een trauma?

Soms heb je niet eens in de gaten dat je een trauma met je meedraagt. Een ingrijpende gebeurtenis die tot een trauma leidt, is heel persoonlijk. Op iemand anders hoeft een ingrijpende gebeurtenis totaal niet dezelfde impact te hebben als op jou. Dus vergelijk jezelf vooral niet met anderen. Je herkent een trauma aan verschillende langdurige klachten:

✔ Herbeleving van een ingrijpende gebeurtenis
✔ Gevoelens van machteloosheid
✔ Veel onrust en stress
✔ Vaak depressieve gevoelens
✔ Vaak angstig of angststoornissen
✔ Vermijden van situaties die linken aan een ingrijpende gebeurtenis
✔ Boosheid en verdriet
✔ Prikkelbaarheid
✔ Moeilijk in slaap komen
✔ Nachtmerries
✔ Weinig zelfvertrouwen

Herken jij een aantal van deze klachten bij jezelf? Boks therapie kan zeker helpend zijn.

Aan de slag met bokstherapie op maat

Wanneer je besluit je aan te melden voor bokstherapie bij Leef Fit Vitaal, is de eerste stap een intakegesprek. Daarin bespreek je je klachten met je persoonlijke bokscoach zonder dat jij hoeft te praten over je gevoelens en hoe de klachten zijn ontstaan. Tijdens de bokstherapie sessies ga je gericht met je klachten aan de slag. Je krijgt op die manier inzicht in hoe een ingrijpende gebeurtenis uit het verleden je leven nu negatief beïnvloedt. Tevens reiken de boksoefeningen strategieën aan om met de oorzaak van je klachten te dealen.

Daardoor verminderen de klachten en ga je je steeds beter voelen. Er ontstaat een positief sneeuwbaleffect.

Weer lekker in je vel met bokstherapie

Wil jij weer lekker in je vel zitten, maar vind je het moeilijk om te praten over je gevoelens en de oorzaak van waar je nu last van hebt? Dan kan traumaverwerking met bokstherapie de oplossing zijn. Het doel is dat jij weer een mooie toekomst voor je ziet en nieuwe plannen durft te maken.